csütörtök, május 27

Le Castle Vania "Nobody Gets Out Alive" (NOISIA Remix)


Napjainkban nagyon sok fiatal álma, hogy befutott DJ vagy producer legyen. A lehetőségek adottak, mert szinte minden háztartásban van egy laptop vagy egy számítógép, amin a megfelelő software segítségével lehet kísérletezni. Ennek eredménye képen rengetegen alkotnak valamit, ami lehet, hogy jó de nem túl egyedi ahhoz, hogy a világ vagy annak egy része felfigyeljen rá. Így nincs mit tenni olyanba kell kezdeni amibe eddig még más nem kezdett. Létrejönnek a stílus ötvözetek, ahol a chillout-tól megkezdve a hardtechno-ig minden keverve van egymással. Ma már nem elég egy számra csak azt mondani, hogy elektro vagy house, mert egy főstíluson belül annak kismillió fajtája, irányzata létezik. A DI.FM-nek köszönhetően régebben elkészült egy "stílus kalauz", amin keresztül mindenki tud kategorizálni [LiNK].
Sajnos ez az ismertető csak a 2000-es évig kialakult stílusokat tartalmazza, így az utóbbi időkben egyre jobban teret hódító műfajokat és azok képviselőit már csak hosszas utána olvasás után tudhatjuk meg.
Pár hónapja figyeltem fel Le Castle Vania-ra és egyből el kezdett érdekelni, hogy ő mit is képvisel? Elsőre hallásra a számai erőteljességéből és rockos beütéseiből következve, disco-punknak titulátam, de kisebb keresgélés után kiderült, hogy tévedtem és egy cseppet enyhébb műfajokat súrol, mert a punk helyet az indie, a disco helyet pedig az elektro áll, vagyis indie-elektro. Legutóbbi "Nobody Gets Out Alive" singelje igazán húzósra sikeredett, bulikban garantáltan a maximális hangulatot és tombolást idézi elő. Viszont azok számára akik a dubstepes tört ütemeket részesítik előnyben, egyáltalán ne csüggedjenek, hiszen a holland producer trió, Noisia ezt a muzsikát is megbűvölte, átalakította egy erőtől duzzadó, eszméletlenül masszív számmá.
Sajnos a megjelenési dátumot még nem tudni, így kárpótlásként mindenkinek csak ajánlani tudom Le Castle Vania ingyenesen letölthető Mixtape-ját. [Letöltés/Download][Tracklist]

Le Castle Vania - Nobody Gets Out Alive! (Original)



Le Castle Vania - Nobody Gets Out Alive! (NOISIA Remix)


Ha a tetszéseteket elnyerte, akkor semmiképpen se hagyjátok ki a NOISE LIFE MADNESS! (2010.JÚLIUS 03-04) budapesti pariját, ahol Le Castle Vania is a fellépők közt lesz . Bővebb infó [ITT].

Kapcsolódó Linkek.:
- Le Castle Vania [Myspace]
- NOISIA [Myspace]

0 megjegyzés: